fbpx

Kalkonfilérulle

”Panera en filérulle med smulor av krossad Malax Limpa. På så sätt får du en ståtlig krona på kalkonrullen.” – Hellapoliisi

Mängd: 4 portioner

INGREDIENSER:

  • 1,3 kg kalkonfilérulle
  • 2 msk rybsolja
  • 1 msk mild, grov Dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 msk stark chilipasta
  • 2 vitlöksklyftor
  • Till paneringen:
  • 1 äggula
  • 1 msk mild, grov Dijonsenap
  • 2 skivor Malax Limpa

 

Tag in kalkonfilérullen i rumsvärme ca en halv timme före gräddningen.
Blanda samman i en skål rybsolja, grov Dijonsenap, stark chilipasta och finhackade vitlöksklyftor.

Bred ut blandningen på kalkonfilérullen. Grädda köttet först 40 minuter i 200 grader och sänk sedan temperaturen till 150-175 grader. Fortsätta grädda ännu i ca 40 minuter.

Ta bort nätet från filérullen och stryk äggula och senap på ytan.
Strö på ytan krossad Malax Limpa och grädda ännu i 250 grader tills ytan får en smula färg.

Servera till ångade grönsaker.