fbpx

Konfekt

INGREDIENSER:

Jordgubbs-mint-konfekt

  • Malax Limpan
  • 200 g mörk choklad (minst 60 % kakao)
  • 20 g kakaofett
  • Torkade jordgubbar
  • Färsk mynta

Mjölkchoklad

  • Malax Limpan
  • 200 g mörk choklad (minst 60 %)
  • 20 g kakaofett
  • 75 g god mjölkchoklad
  • 250 g vispgrädde

Glasskonfekt

  • Skivor av Malax Limpan
  • Mövenpick Swiss chokladglass
  • 200 g mörk choklad (minst 60 %)
  • 20 g kakaofett
  • Gourmet röksalt

    Jordgubbs-mint-konfekt

    Skär limpan i små tärningar så att brödskorpan inte kommer med.
    Smält försiktigt den mörka chokladen och kakaofettet i vattenbad.
    Tillsätt lite finfördelad mynta och fint rivna jordgubbar.
    Torka brödtärningarna i ugn på låg värme tills de blir alldeles torra.
    Blanda chokladen och brödtärningarna så att de bildar en massa.
    Lägg lämpligt stora klickar av smeten på bakplåtspapper. Dekorera med rivna jordgubbar och färsk mynta

    Glasering

    Finfördela limpan i mixer.
    Smält försiktigt den mörka chokladen och kakaofettet i vattenbad.

    Chokladmousse

    Smula sönder mjölkchokladen med en kniv.
    Koka upp grädden, häll den på mjölkchokladen och blanda med slickepott till en jämn massa.
    Kyl ner massan.
    Vispa chokladmassan fluffig med en köksmaskin.

    Konfekt

    Forma med en varm sked små klickar av chokladmoussen och lägg dem försiktigt en och en i den smultna chokladen.
    Ta genast upp bollarna ur chokladen och rulla dem i brödsmulorna.
    Lägg dem på bakplåtspapper och ställ i kylen.
    Förvara konfekterna kallt innan de serveras.

    Glasskonfekt

    Bred glass mellan två brödskivor.
    Låt stå i frysen över natten.
    Smält försiktigt mörk choklad och kakaofett i vattenbad.
    Skär bort kanterna av ”sandwicharna” och skär dem i tre delar.
    Doppa bitarna i den smultna chokladen, strö över röksalt och frys genast på nytt.
    Se till att brödtärningarna inte i något skede smälter.
    Förvara konfekterna kallt och ta fram dem strax före servering.


    Receptet: Antti Puromies