fbpx

Köttfärs-texmexsmörgåsar

”Underbara festsmörgåsar som är lätta att tillreda för ett mindre eller till och med större sällskap. Gör dem färdiga eller låt matgästerna själva ”bygga upp” sina egna smörgåsar.” – Hellapoliisi

Mängd: 12 portionssmörgåsar

Recept: Hellapoliisi

INGREDIENSER:

  • 12 skivor Malax Limpa
  • 400 g malet kött
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½-1 röd chilipaprika
  • 1 msk tacokrydda eller efter smak
  • 100 g konserverad eller djupfryst majs
  • 200 g salsasås
  • Dessutom:
  • 300 g smetana eller crème fraîche
  • vårklynne

Lägg upp skivorna Malax Limpa på ett serveringsfat.

Stek det malda köttet i het panna. Skala löken och vitlöksklyftorna och finhacka dem. Finhacka också chilipaprikan.

Tillsätt ingredienserna till det malda köttet och vänd genast i pannan. Tillsätt tacokryddan, den avrunna konservmajsen eller djupfrysta majsen och salsasåsen. Hetta upp.

Klicka lite smetana eller crème fraîche på varje brödskiva och lägg på några blad  vårsallat. Fördela köttfärsfyllningen ovanpå och klicka ännu på smetana eller crème fraîche.

Servera genast.