”Malax Limpan är en utmärkt bas för snacks. Servera på kvällsbjudningar, som lunch eller vid festliga tillfällen. Dessa läckerbitar smakar året runt.” – Hellapoliisi
”Malax Limpan är en utmärkt bas för snacks. Servera på kvällsbjudningar, som lunch eller vid festliga tillfällen. Dessa läckerbitar smakar året runt.” – Hellapoliisi
(8 portioner)
Lägg upp skivorna Malax Limpa på ett serveringsfat.
Finfördela romaine- eller cosmopolitansalladen i rejäla bitar. Tillsätt färdiga kycklingfiléstrimlor.
Häll den okryddade yoghurten eller majonnäsen i en skål som är försedd med skärblad och lägg i anjovisfiléerna och den skalade vitlöksklyftan. Kör till en jämn smet. Kontrollera smaken. Blanda ned dressingen omsorgsfullt i salladen. Tillsätt också parmesanost i flarn. Fördela salladen på brödskivorna och tillred ännu krutongerna. Skär kanterna av brödskivorna och skär skivorna i små kuber. Skala och finfördela vitlöksklyftorna. Hetta upp rybsolja i en panna och lägg i brödkuberna och vitlöken. Vänd en stund på hög värme tills brödkuberna får en aning färg. Fördela brödkuberna på salladen. Servera!
Recept: Hellapoliisi
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi