”Denna delikata gelétårta lämnar garanterat ingen oberörd.
Bottnen är gjord av söt Malax Limpa och lakrits. Fyllningen har smak av fräsch apelsin och vit choklad.
Prova något som är lite annorlunda.” – Hellapoliisi
Mängd: 8 portioner
”Denna delikata gelétårta lämnar garanterat ingen oberörd.
Bottnen är gjord av söt Malax Limpa och lakrits. Fyllningen har smak av fräsch apelsin och vit choklad.
Prova något som är lite annorlunda.” – Hellapoliisi
Mängd: 8 portioner
Mala skivorna Malax Limpa till smulor och blanda dem med det smälta smöret, farinsockret och lakritspulvret. Skär lakritsbitarna i små bitar och blanda ned. Fodra en springform med 24 cm diameter med bakplåtspapper och tryck ned botteningredienserna i formen. Tillred fyllningen.
Lägg gelatinbladen överlappande i blöt i kallt vatten. Vispa upp grädden och rör ned apelsinkvargen.
Skär den vita chokladen i bitar på en tallrik och smält i mikrovågsugn i halvminutssatser och blanda om allt emellanåt tills chokladen har smultit. Blanda ned den smälta chokladen i fyllningen och kolla smaken. Tillsätt socker vid behov.
Hetta upp den pressade apelsinsaften till kokpunkten exempelvis i mikrovågsugn och lös i saften upp gelatinbladen, från vilka vattnet har pressats ur. Häll gelatin-apelsinsaftsspadet i en tunn stråle i fyllningen under ständig omrörning.
Häll fyllningen i formen ovanpå bottendelen och jämna ut ytan.
Ställ in i kylskåpet och låt stelna några timmar eller över natten.
Lösgör tårtan från formen med en kniv medan du snurrar runt formen och flytta över tårtan på ett serveringsfat.
Vispa upp grädden och krydda med socker och lakritspulver.
Pressa ut utan tyll eller med en trubbig tyll åtta lika stora sektorer på tårtans yta.
Fyll sektorerna med finfördelade lakritsbollar och strö i mellanrummen vit choklad som krossats med kniv.
Riv på ytan lite rivet skal av en väl tvättad apelsin.
Servera!
Recept: Hellapoliisi
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi