Denna festliga och tilltalande festmenus förrätt lämpar sig till alla slags fina fester, så som till Självständighetsdagen. Med denna överraskar du festgästerna!
Denna festliga och tilltalande festmenus förrätt lämpar sig till alla slags fina fester, så som till Självständighetsdagen. Med denna överraskar du festgästerna!
(för 4–6 personer)
Finfördela 2 skivor Malax Limpa till smulor i en mixer. Krossa tranbären en aning exempelvis i en mortel, mosa dem inte.
Lägg sikfilén med skinnsidan nedåt i ett kärl med låga kanter. Häll på Napue gin. Blanda samman saltet och smulorna av Malax Limpa och salta sikfilén med bröd-saltblandningen. Lägg tranbären ovanpå. Vänd filén i kärlet så att skinnsidan kommer uppåt. Täck över exempelvis med bakplåtspapper och ställ på en lätt vikt. Ställ in fisken i kylskåpet för att ta smak i ett dygn.
Skär för serveringen återstoden av brödskivorna i tunna stänger eller små kuber. Skär den gravade siken i skivor eller små kuber (tartar). Lägg upp fiskskivorna och brödbitarna om varandra på ett serveringsfat. Servera med sikrom, crème fraîche och rödlök. Garnera exempelvis med dill och tranbär.
Recept: Antti Puromies
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi