fbpx

Malax Toast Skagen

”Av Malax Limpan tillagar du stilfulla räksmörgåsar, som smakar gott som sådana som salta snittar eller som följeslagare till en lätt soppa. Servera också på brunchen!” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(6 portioner)

• 6 skivor av Malax Limpan
• olja eller smör till stekningen
• 200 g crème fraîche eller smetana
• ½ dl majonnäs
• 2 tsk senap
• saften av ½ lime eller citron
• 400 g stora skalade räkor
• ½ dl finhackad dill
• ½ dl finhackad gräslök
• svartpeppar eller limepeppar från kvarnen
• 6 salladsblad eller en näve rucola

Till garnering:
• resten av räkorna
• lime- eller citronklyftor eller -skivor

Tillred först fyllningen.
Rör ned i crème fraîchen eller smetanan majonnäsen, senapen, lime- eller citronsaften och hälften av de upptinade, väl avrunna räkorna, de finhackade örterna och svartpeppar eller limepeppar från kvarnen. Kontrollera smaken.

Hetta upp olja eller smör i en panna och stek Malax Limpan skivorna krispiga på vardera sidan.
Lägg upp brödskivorna på ett serveringsfat och lyft på ett salladsblad eller en hög rucola.
Fördela räkblandningen på brödskivorna och fördela ännu resten av räkorna som garnering.
Garnera med lime- eller citronskivor.

Servera genast!

Recept: Hellapoliisi