fbpx

Mättande brödomelett

”Förbered en riklig omelett, som du kan servera i små portionsbitar som en paj. Denna omelett innehåller läcker Malax Limpa, kallskuren oxkött och grönsaker.” – Hellapoliisi

Mängd: 12 små portionsbitar

INGREDIENSER:

  • 200 g Malax Limpa
  • 1 lök med skaft eller ett stycke purjo
  • ca 10 miniplommontomater
  • 100 g kallskuren ox- eller nötkött
  • 8 ägg
  • 1 dl grädde eller vatten
  • 100 g riven ost
  • ¼ tsk salt
  • svartpeppar från kvarnen

Fodra en ca 20×20 cm ugnsform med kanter med bakplåtspapper.
Skär Malax Limpan i små kuber och sprid ut dem på formens botten.
Finfördela löken med skaft eller purjon.
Halvera miniplommontomaterna.
Sprid ut dem lagervis i ugnsformen.
Bred ovanpå ut kallskuren ox- eller nötkött i tunna skivor eller finfördelade.

Knäck äggen i en skål och blanda i grädde eller vatten, riven ost och salt.
Mala ännu ned svartpeppar.
Häll äggblandningen i formen och grädda i 200 graders ugn i ca en halv timme eller tills ytan är fast.
Skär upp i portionsbitar.

Servera aningen varma.

Recept: Hellapoliisi