fbpx

Mättande kyckling-ostsallad

”En mättande kyckling-ostsallad smakar gott alla gånger. Den är lätt att laga och den stilfulla salladen intar sin plats även på ett festbord. Om du så önskar kan du även ersätta den röda peston med grön pesto.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(4 portioner):

• 1 isbergssallat
• 200 g miniplommontomater
• ½ stor gurka
• 1 kruka Thaibasilika
• 150 g cheddarost eller annan ost
• 1 dl jalapenoringar (konserv)
• 1 grillkyckling

Dessutom:
• 5 skivor av Malax Limpan
• 50–100 g röd pesto

Skär isbergssallaten i bitar.
Halvera miniplommontomaterna.
Skär gurkan i bitar.
Finfördela Thaibasilikan.
Skär cheddarosten eller den andra osten i bitar.
Lägg ingredienserna i en salladsskål och tillsätt de avrunna jalapenoringarna.
Avlägsna skinnet och benen från grillkycklingen och riv köttet i strimlor.
Lägg ned i salladsskålen och blanda om salladen.
Skär skivorna av Malax Limpan i kuber och blanda i den röda peston.
Tillsätt brödkuberna till salladen och blanda om.
Servera!

Recept: Hellapoliisi