fbpx

Nötkötts-pastasallad

”Denna matiga sallad kan serveras utmärkt som sådan och tillsammans med grillmat. Salladen krönas med trendig stjälkbroccoli och smaskiga krutonger av Malax Limpan.” – Hellapoliisi

Mängd: 4-6 portioner

INGREDIENSER:

  • vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 dl pepparpasta
  • 150 g saltkött av nöt
  • 200 g kaffeost
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 röd paprika
  • 100-200 g stjälkbroccoli
  • 1 knippe rädisor
  • ½ dl avokado- eller olivolja
  • ½-1 röd chilipaprika
  • svartpeppar från kvarnen
  • 1 kruka basilika

Krutonger:

  • 4-5 skivor Malax Limpa
  • 2 msk avokado- eller olivolja
  • 2 vitlöksklyftor

Dessutom:

  • balsamicodressing

Koka pepparpastan i vatten som smaksatts med salt och låt rinna av.
Skölj med kallt vatten.
Skär saltköttet i lämpliga bitar.
Stansa med en liten pepparkaksform ut roliga bitar av kaffeosten.
Halvera körsbärstomaterna och skär paprikan i bitar.
Koka upp vattnet och tillsätt salt och stjälkbroccoli. Koka i några minuter och låt rinna av.
Skiva rädisorna.
Sammanställ ingredienserna till en vacker sallad.

Tillred dressingen.
Rör in i oljan finfördelad chilipaprika och svartpeppar från kvarnen, samt finhackad basilika.
Häll på salladen.

Skär upp skivorna Malax Limpa i små kuber och stek dem krispiga i olja i het panna. Tillsätt finhackad vitlök.

Lägg de krispiga krutongerna i salladen och servera balsamicodressing till.

Recept: Hellapoliisi