fbpx

Ostig brödsallad

”En ostig brödsallad är en förtjusande sallad både till lunch och exempelvis tillsammans med en sopprätt. Du kan tillreda salladen några timmar i förväg och ställa in den i kylskåpet i väntan på att serveras. Lämpar sig också som förrättssallad eller som följeslagare till grillad mat.” – Hellapoliisi

Mängd: 4 portioner

Recept: Hellapoliisi

INGREDIENSER:

  • 6-7 st. brödskivor Malax Limpa
  • ½ dl ryps- eller olivolja
  • 200 g miniplommon- eller körsbärstomater
  • ½ – 1 liten lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • svartpeppar från kvarnen
  • 2 tsk senap
  • 200 g gräddost
  • ½ dl finfördelad färsk persilja eller en liten mängd färsk rosmarin

Häll ryps- eller olivoljan i en skål. Pressa ner miniplommon- eller körsbärstomaterna i skålen med fingrarna så att de går sönder.
Skala och finfördela löken och vitlöksklyftorna och tillsätt dem i skålen.
Blanda ner balsamvinäger, svartpeppar från kvarnen och senap.
Skär Malax Limpa-brödskivorna i jämnstora kuber.
Skär gräddosten i små kuber.
Blanda om alla ingredienser i skålen och blanda till slut ner finfördelad persilja eller rosmarin.
Låt salladen dra en stund i kylskåpet före serveringen.