4 personer
Lägg brödskivorna i blöt i grädden och mjölken ca 2 timmar.
Sila bort brödet från gräddmjölksblandningen.
Spara brödet.
Tillsätt sockret och vaniljstången till gräddmjölksblandningen.
Blöt gelatinen väl.
Värm upp gräddmjölksblandningen under försiktig omrörning, får inte koka upp till kokpunkten.
Tillsätt de blötta gelatinbladen till blandningen och kyl av.
Sätt bär och uppblött bröd i bottnen på ett glas och häll försiktigt gräddmjölksblandning på.
Täck med färskfolie och ställ in i kylskåp för att stelna ca 3 timmar.
Garnera med bär och servera.
Receptet: Antti Puromies
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi