fbpx

Pumpahummussmörgåsar

”Höstens grönsaksskörd bjuder på många olika delikatesser som det lönar sig att nyttja i köket. Olika pumpor lämpar sig för många ändamål. Tillaga en läcker hummus till exempel för kvällsfesten och servera med saftiga Malax Limpan. Pröva även en smörgåstårta av Malax Limpan och pumpahummus!” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

• Malax Limpan
• 1 medelstor spagettipumpa (eller annan pumpa)
• saften från 1 citron
• 380/230 g förkokta kikärtor, sköljda
• ½ dl vatten eller efter behov
• 2–3 msk tahini
• ½ tsk salt
• en gnutta spiskummin
• svartpeppar ur kvarn efter smak

Klyv pumpan och gröp ut fröna med sked. Stycka pumpan och placera delarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Om pumpan har hårt skal och den är svår att skära i bitar kan du även lägga ut pumpahalvorna på plåten med skalen, men kom ihåg att första gröpa ur fröna. Stek i cirka en halv timme i 225 grader. Gröp ur fruktköttet med sked om du har rostat pumpan i halvor. Kyl ner.

Lägg pumpan i en mixer och pressa i citronsaften. Tillsätt de sköljda kikärtorna och mixa till en jämn smet. Späd med vatten för att får en lämpligt tjock smet. Tillsätt tahini, salt, spiskummin och svartpeppar ur kvarn. Blanda smeten slät och smaka av.

Servera med den saftiga Malax Limpan.

Recept: Hellapoliisi