fbpx

Rabarber-tofulimpor

”Rabarber-tofulimpor lämpar sig för sommarfester och för all del också på vardagen. Gör redan i god tid av rabarber färdig en härligt välsmakande rabarberchutney och ös upp den på saftiga skivor Malax Limpa. Strö på krispigt stekta tofukuber.” – Hellapoliisi​

INGREDIENSER:

  • 1 pkt skivad Malax Limpa
  • 200 g tofu
  • 2 msk olja
  • Rabarberchutney:
  • ½ l rabarber
  • 1 stor schalottenlök
  • 1 vilöksklyfta
  • 1 röd chilipaprika
  • 2 dl syltsocker
  • en gnutta kanel
  • 1 stjärnanis
  • 2 msk äppelvinäger
  • svartpeppar från kvarnen

Börja med att tillreda rabarberchutneyn.
Lägg de hackade rabarberskivorna i en kastrull.
Skala och krossa schalottenlöken och vitlöksklyftan och lägg dem i kastrullen.
Tillsätt den finfördelade chilipaprikan.
Tillsätt syltsockret, en gnutta kanel och stjärnanisen samt äppenvinägern.
Låt sjuda i ca 10 minuter, rör om ofta.
Kyl av.

Skär tofun i kuber och stek dem krispiga i olja i het panna.
Bred ut skivorna Malax Limpa på ett serveringsfat och ös med sked upp rabarberchutney på skivorna. Toppa ännu med krispiga tofukuber.

Servera.

Receptet: Hellapoliisi