fbpx

Räkor, wasabi-smetana och krispiga krutonger

”Förbered dig för den kommande helgen. En underbar förrätt förbereds lätt av räkor, ljuvlig wasabi-smetana och av krispiga krutonger.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(4 portioner):

• 6 skivor Malax Limpa
• 2 msk olivolja
• 1 vitlöksklyfta
• 200 g stora räkor
• den pressade saften från en lime
• 200 g smetana
• 1-2 tsk wasabi
• 1 msk finhackad gräslök

Skär brödskivorna i bitar och lägg dem på en ugnsplåt som fodrats med bakplåtspapper.
Stänk på olivolja.
Finhacka vitlöken och strö på den.

Rosta i 225 graders ugn tills brödbitarna är krispiga.
Lägg de upptinade eller avrunna räkorna i en skål och pressa på saften från en lime. Rör om.

Blanda wasabin och den finhackade gräslöken i smetanan.
Portionera ut ingredienserna lagervis i små dricksglas och servera som snacks eller förrätt.

Recept: Hellapoliisi