fbpx

Rosenbrigadeiros

”Brigadeiros är brasilianska sötsaker, ett slags kola med kakaosmak. I det här receptet tillsätter man en aning rosensmak och godisen paneras med smulor av hallon- Malax Limpan®. En lätt tillagad delikatess till alla hjärtans dag!” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(ca 20 st.):

Brigadeiros:
• 1 burk (397 g) kondenserad mjölk
• 3 msk kakaopulver
• 2 msk smör
• 1 msk rosenvatten

Till paneringen:
• 2 skivor av Malax Limpan®
• 1 msk smör
• 1 msk pudersocker
• 1/8 tsk salt
• 1 påse (15 g) frystorkade hallon

Smält smöret. Häll kondensmjölken och kakaopulvret i en ytbehandlad kastrull, rör om. Tillsätt smöret och hetta upp. Använd en silikonslickepott, så att du kan röra om ordentligt ända från bottnen.

Minska värmen och låt massan koka sakta i 5–10 minuter under ständig omrörning tills den tjocknar ordentligt och lossnar från kanterna.
Tillsätt rosenvattnet och koka tills konsistensen är glansig och smidig. Du vet att massan är färdig när du drar med en spatel längs kastrullens botten och det dröjer ungefär två sekunder innan blandningen rinner tillbaka till mitten.
Flytta över i en skål och ställ in i kylskåpet för ungefär en timme för att stelna.

Laga paneringen. Smula limpskivorna i en mixer eller hushållsassistent. Smält smöret i en stekpanna och lägg i limpsmulorna. Blanda sakta genom en sil ner pudersockret i limpsmulorna medan du hela tiden vänder med spateln. Tillsätt saltet. Flytta över på ett hushållspapper för att svalna och bli sprödare.

Krossa de frystorkade hallonen till smulor i en påse. Blanda ner dem i de svalnade limpsmulorna.

När godismassan i jämstora bollar (ca 20 g) när den har stelnat. Du kan olja in händerna med rybsolja eller använda engångshandskar, så att massan inte klibbar fast i händerna. Trissa i limp-hallonsmulorna och placera bollarna i konfektformar. Förvara i kylskåp.

Recept: Emmiina Lehtonen