fbpx

Rostad Malax Limpa och svampsås

”Svampsås är alltid underbart. Med väntan på skogssvamp så kan du istället använda champinjoner och aromatiska shiitakesvamp.” – Hellapoliisi

Mängd: 2-3 portioner


INGREDIENSER:

  • 2-3 skivor Malax Limpa
  • 2 msk smör eller olja
  • 200 g champinjoner
  • 100 g shiitakesvamp
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • 200 g smetana

Hetta upp smöret eller oljan i en panna.
Lägg i de skivade champinjonerna och shiitakesvamparna tillsammans med den finhackade vitlöken.
Vänd på medelvärme tills svamparna är lämpligt mjuka. 
Krydda med en nypa salt och krossad svartpeppar.
Tillsätt smetanan och hetta upp.
Kontrollera smaken.

Rosta skivorna Malax Limpa i het panna på vardera sidan eller i brödrost. Lägg upp på tallrikar och häll på såsen.

Avnjuts genast!

Recept: Hellapoliisi