”Ett underbart smått saltigt snacks skapas enkelt, till exempel till slutet av arbetsdagen. Förbered också till fest som en välsmakande servering. Lätt läckert och spektakulärt.” – Hellapoliisi
”Ett underbart smått saltigt snacks skapas enkelt, till exempel till slutet av arbetsdagen. Förbered också till fest som en välsmakande servering. Lätt läckert och spektakulärt.” – Hellapoliisi
Ingredienser (8-10 portioner):
Pepparrotsmajonnäs:
Nacka siklöjorna, dvs. bryt av nacken och dra ut inälvorna med huvudet. Skölj och torka fiskarna lätt.Knäck ägget på en tallrik och mät på en annan upp Panko-mjölet eller rågmjölet. Strö i salt och blanda om. Vänd ned fiskarna först i ägget och sedan i mjölblandningen. Stek i smör i het panna på båda sidorna.
Tillred majonnäsen.Häll äggulan i en skål och mät upp och tillsätt salt, äppelvinäger, senap och pepparrotspasta. Blanda om. Tillsätt olja litet i sänder under kontinuerlig omrörning tills majonnäsen tjocknar. Kontrollera smaken.
Bred majonnäsen på Malax Limpan och lägg på en hög stekta siklöjor.
Garnera portionen med dill eller ärtgroddar.
Recept: Hellapoliisi
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi