fbpx

Siklöjasmörgåsar

”Ett underbart smått saltigt snacks skapas enkelt, till exempel till slutet av arbetsdagen. Förbered också till fest som en välsmakande servering. Lätt läckert och spektakulärt.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

Ingredienser (8-10 portioner):

  • 8-10 skivor Malax Limpa
  • 300 g små siklöjor
  • 1 ägg
  • 2 dl Panko (japanskt ströbröd) eller rågmjöl
  • ¼ dl salt
  • smör till stekningen

Pepparrotsmajonnäs:

  • 1 äggula
  • en nypa salt
  • 1 msk äppelvinäger
  • 1 msk senap
  • 2 tsk pepparrotspasta
  • 2 dl rybsolja
  • några kvistar finhackad dill

Nacka siklöjorna, dvs. bryt av nacken och dra ut inälvorna med huvudet. Skölj och torka fiskarna lätt.Knäck ägget på en tallrik och mät på en annan upp Panko-mjölet eller rågmjölet. Strö i salt och blanda om. Vänd ned fiskarna först i ägget och sedan i mjölblandningen. Stek i smör i het panna på båda sidorna.

Tillred majonnäsen.Häll äggulan i en skål och mät upp och tillsätt salt, äppelvinäger, senap och pepparrotspasta. Blanda om. Tillsätt olja litet i sänder under kontinuerlig omrörning tills majonnäsen tjocknar. Kontrollera smaken.

Bred majonnäsen på Malax Limpan och lägg på en hög stekta siklöjor.
Garnera portionen med dill eller ärtgroddar.

Recept: Hellapoliisi