fbpx

Silltartar-smörgåsar

”Den saftiga Malax Limpan är ett utomordentligt inslag på julbordet. Du kan servera smörgåsarna färdiga eller låta var och en lägga upp sin egen. I stället för sill kan du också använda rökt lax.”- Hellapoliisi

INGREDIENSER:

  • 1 pkt av Malax Limpan i skivor
  • 150 g matjessillfiléer
  • 2 kokta ägg
  • 1 äpple
  • 1 liten rödlök
  • 300 g smetana
  • 2 tsk senap
  • svartpeppar från kvarnen
  • ½ dl finklippt dill

Bred ut Malax Limpan skivorna på ett serveringsfat.

Skär matjessillfiléerna i småbitar. Finhacka de kokta äggen. Skala äpplet och skär det i helt små kuber. Skala och finhacka rödlöken. Blanda samman ingredienserna och tillsätt smetana, svartpeppar från kvarnen, finklippt dill och senap. Avsmaka. Servera silltartaren med Malax Limpan.

Recept: Hellapoliisi