fbpx

Skördetidens varma smörgåsar

”Kvällarna blir mörkare och vädret är regnigt så det är skönt att stanna inne. Vad är trevligare än att efter en vacker sommar få vara hemma och koppla av samt njuta av stearinljussken och läcker mat.
Av Malax Limpan tillagar du ett härligt kvällsmål eller en läckerhet för kvällsfesten. Kantarellerna i receptet kan du naturligtvis ersätta med karljohansvamp eller andra skogssvampar.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

• 10 skivor Malax Limpa
• 50 g färskost
• 1 äpple
• 200 g kantareller
• 1 vitlöksklyfta
• 2–3 msk rybsolja
• en gnutta salt
• 2 dragon
• 50 g riven parmesan
• ca 70 g bacon

Placera skivor av Malax Limpa bredvid varandra på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred på med färskost. Skala äpplet och skär det till tärningar, putsa kantarellerna och skär dem vid behov i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Hetta upp oljan på pannan och stek äpple, kantareller och vitlök under omrörning tills de är lämpligt mjuka. Smaksätt med salt och dragon. Fördela ingredienserna på brödskivorna. Riv över parmesan och skär en bit bacon på varje smörgås. Stek i mitten av ugnen i 225 grader tills baconen får en vacker färg.

Servera genast!