fbpx

Smörgåsuppsättning

”En smörgåsuppsättning är ett utmärkt sätt att enkelt servera salta bitar med olika smak på en gång. Malax Limpan är ett saftigt bröd som bakas på surdeg och har en förfinad smak. Ta tillvara det här tipset exempelvis för middagsbjudningar, julbord eller andra festliga tillfällen, eller när du vill göra vardagen till en fest. Du kan hacka i örter efter smak i fyllningarna. Använd din fantasi i fyllningarna och utnyttja ingredienser som du har i skåpet.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(4 portioner):

Laxsmörgåsar:
• 4 skivor av Malax Limpan
• 4–6 msk örtfärskost
• 50 g varmrökt lax
• en halv liten rödlök
• svartpeppar eller limepeppar från kvarnen

Pepperonismörgåsar:
• 4 skivor av Malax Limpan
• 4–6 msk mexikanskt kryddad färskost
• 4–8 skivor pepperoni
• 4–8 miniplommontomater eller körsbärstomater

Kronhjortssmörgåsar:
• 4 skivor av Malax Limpan
• 4–6 msk örtfärskost
• 4 skivor kronhjortspålägg
• Svartpeppar från kvarnen
Till garnering:
• gurka

Avokadosmörgåsar:
• 4 skivor av Malax Limpan
• 4 msk alfalfagroddar
• 2 avokador
• svartpeppar från kvarnen

Laxsmörgåsar:
Lägg upp skivorna av Malax Limpan på ett serveringsfat.
Blanda ned varmrökt lax och finskuren rödlök i örtfärskosten.
Smula i svartpeppar eller limepeppar från kvarnen.
Fördela blandningen på brödskivorna.

Pepperonismörgåsar:
Lägg upp skivorna av Malax Limpan på ett serveringsfat.
Blanda ned finskuren pepperoni i den mexikanskt kryddade färskosten.
Fördela blandningen på brödskivorna och dekorera med miniplommontomater eller körsbärstomater.

Kronhjortssmörgåsar:
Blanda ned finskuret kronhjortspålägg i örtfärskosten och krydda med svartpeppar.
Fördela blandningen på brödskivorna och skär ovanpå färsk gurka i skivor.

Avokadosmörgåsar:
Lägg upp skivorna av Malax Limpan på ett serveringsfat.
Lägg på alfalfagroddar.
Skär ovanpå skivor av avokado och smula på svartpeppar från kvarnen.

Recept: Hellapoliisi