fbpx

Snabb vegetarisk smörgåstårta

”Laga en enkel smörgåstårta, som du kan fylla och glasera utan att behöva stressa. Den här blir klar i ett nafs. Egna favoritfyllningar är naturligtvis tillåtna.” – Hellapoliisi


6 portioner

INGREDIENSER:

  • 1 paket skivad Malax Limpa

Befuktning:

  • 1 dl kokande vatten
  • 1/4 grönsaksbuljongtärning

Fyllning och glasering:

  • 250 g turkisk yoghurt
  • 1 dl riven gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • en nypa salt
  • 1-2 dl groddar
  • 100g fetaost

Topping:

  • vintersallat
  • 1 dl groddar
  • 50 g fetaost
  • 1 liten rödlök i ringar
  • 5-10 miniplommontomater

 

Skär bort kanterna på brödskivorna.
Koka upp vattnet och lös upp grönsaksbuljongtärningen.
Lägg tre brödskivor bredvid varandra och fukta dem.
Mät upp den turkista yoghurten i en skål och riv gurkan.
Pressa överlopps vätska ur gurkan och häll den rivna gurkan i yoghurten.
Pressa i vitlöksklyftan och smaksätt med en nypa salt.
Kontrollera smaken.

Bred en tredjedel av fyllningen på brödskivorna och strö på groddarna.
Lägg på det andra lagret bröd, fukta och bred på en tredjedel av fyllningen.
Strö på tärnad eller smulad fetaost.
Lägg på det tredje lagret bröd och bred på resten av fyllningen.
Garnera med vintersallat, groddar, tärnad fetaost, rödlöksringar och miniplommontomater.
Ställ in tårtan i kylen för en stund innan den serveras.
Servera!​

Receptet: Hellapoliisi