fbpx

Snittar med rökt hälleflundra

”Snittar är goda vid många olika tillfällen och går dessutom snabbt att tillreda om du får överraskningsgäster. Ha saftig, på surdeg bakad Malax Limpan i skåpet och gör en läcker fiskfyllning, sleva på och servera. Använd en form för att trycka ut figurer i brödet, så att du får antingen 1 eller 2 figurer per brödskiva. De extra bitarna kan du rosta i en stekpanna eller i ugnen och använda i t.ex. en sallad.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(15-30 st.):

• 1 paket Malax Limpan i skivor
• 250 g färskost med soltorkade tomater eller annan smaksatt färskost
• 150 g rökt hälleflundra
• 1 liten rödlök
• några stjälkar dill

Tryck ut figurer ur brödskivorna med hjälp av en form och lägg upp dem på ett serveringsfat.
Sätt färskosten i en skål, skär den rökta hälleflundran och rödlöken i småbitar och lägg i.
Klipp ännu ned dill i blandningen.
Rör samman och sleva sedan på brödskivorna.
Dekorera med dill.

Servera!

Recept: Hellapoliisi