Spansk tortilla på Malax Limpa och svamp
Ca 6 personer
Spansk tortilla på Malax Limpa och svamp
Ca 6 personer
4 skivor Malax Limpa i tärningar
4 ägg
100 g sopp i tärningar
50 g riven parmesanost
4 dl grädde
1 klyfta vitlök
salt och peppar
5 kvistar färsk, hackad persilja
Stek svampen i smör och tillsätt limptärningarna.
Tillsätt persiljan.
Blanda ägg, grädde och kryddor, och tillsätt den pressade vitlöken.
Rör ned den rivna parmesanosten.
Häll ägg- och gräddblandningen över den stekta svampen och brödtärningarna.
Grädda som en vanlig omelett.
Stjälp upp tortillan hel på en tallrik och skär i lämpliga bitar.
Kan ätas kall eller varm.
Tortillan kan även göras i tårtringar.
Smörj ringarna väl med olja.
Ställ ringarna i en ugnsform eller på en plåt.
Det är bäst att sätta bakplåtspapper i bottnen på ugnsformen.
Fyll ringarna med den stekta svamp- och brödblandningen och värm upp i ugnen på 200 grader.
Häll försiktigt äggblandningen i ringarna. Fyll ringarna till 2/3 och grädda dem i ugnen.
Tortillan jäser under gräddningen.
Ta bort ringarna från den färdiga tortillan medan de är varma.
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi