fbpx

Rosollivati

”Kuuluuko rosolli joulupöytääsi? Millä tavalla itse tarjoilet rosollin? Koska rosollin ainekset ovat kauniin värisiä, ne on kiva laittaa tarjolle myös erikseen. Isolle vadille tehtynä rosollivati on näyttävän näköinen. Paloittele joukkoon mehevää Maalahden Limppu saaristolaisleipää. Laita sillipaloja leipäpalojen päälle, ne antavat upean maun leivälle. Maalahden Limppu -saaristolaisleipä kuuluu ehdottomasti joulupöytään. Voit helpottaa tekemistä käyttämällä valmiiksi kuutioituja punajuuria ja maustekurkkuja.

Voit laittaa rosollivadille myös erilaisia juustokekoja tuoreita yrttejä halutessasi.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(6 annosta):

  • 1 pkt Maalahden Limppu -saaristolaisleipää viipaleina
  • 3 porkkanaa
  • 4-6 perunaa
  • vettä
  • ½ tl suolaa
  • 2-3 omenaa
  • 2 sipulia
  • 3-4 dl punajuurikuutioita
  • 3-4 dl maustekurkkukuutioita
  • 1 prk silliä

Lisäksi:

  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl punajuurilientä

Ohje:

Laita porkkanat ja perunat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja anna kiehua, kunnes ne ovat kypsiä. Kuori jäähtyneenä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja siitä kuutioiksi.
Kuori ja hienonna sipulit.
Valuta punajuurikuutiot ja maustekurkkukuutiot.
Paloittele myös Maalahden Limppu -saaristolaisleipä.

Laita ainekset keoiksi tarjoiluvadille.
Laita valutetut sillipalat leipäpalojen päälle.
Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon punajuurilientä ja sekoita.
Tarjoa vaahto rosollivadin kanssa.

Resepti: Hellapoliisi