fbpx

Kalasalaatti

”Salaatit sopivat arkeen ja juhlaan! Kevään juhlapöytiin on kiva valmistaa salaatteja, sillä ne ovat ruokaisia, helppotekoisia ja helposti muunneltavissa. Maalahden Limppu on tyylikäs leipä ja sitä tarjoillaan useissa ravintoloissakin. Tämän kalasalaatin kala on säilykettä ja sen liemi imeytyy herkulliseksi mauksi leipäpaloihin. Valmista ihana salaatti ja nauti!” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(4 annosta):

• 1 jääsalaatti
• 25 g vuonankaalia
• 100-200 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
• ½ kurkku
• 4-5 retiisiä
• 4-6 viipaletta Maalahden Limppu saaristolaisleipää
• 275/180 g säilykesärkeä tai muuta säilykekalaa mausteliemessä
• ½ dl minttuhyytelöä

Koristeluun:
• sitruunalohkoja

Revi jääsalaatti kulhoon ja sekoita joukkoon vuonankaali.
Puolita kirsikka- tai miniluumutomaatit.
Paloittele kurkku ja retiisit.

Leikkaa Maalahden Limppu leipäviipaleet kuutioiksi ja laita salaattiainesten päälle.
Kaada joukkoon kalasäilyke ja osa liemestä.
Anna liemen imeytyä leipäpaloihin.
Sekoita sitten ainekset kauniiksi salaatiksi ja laita joukkoon minttuhyytelöä nokareina.

Voit tarjota minttuhyytelöä myös sellaisenaan seuraksi.
Vinkki! Voit keittää salaatin joukkoon myös kananmunia ja leikata ne lohkoiksi.

Resepti: Hellapoliisi