”Mansikat saavat aivan uudenlaista makua pikkelöinnillä. Rapeasta Maalahden Limppu -saaristolaisleivästä, kermaisesta burrata-juustosta sekä hapokkaista pikkelimansikoista saat herkullisen evään vaikkapa kesän piknikille!” – Emmiina Lehtonen
”Mansikat saavat aivan uudenlaista makua pikkelöinnillä. Rapeasta Maalahden Limppu -saaristolaisleivästä, kermaisesta burrata-juustosta sekä hapokkaista pikkelimansikoista saat herkullisen evään vaikkapa kesän piknikille!” – Emmiina Lehtonen
(neljälle):
Pikkelöidyt mansikat:
Lisäksi:
Laita kattilaan vaalea balsamiviinietikka, sokeri, vesi, suola, mustapippurit sekä timjaminoksat. Kuumenna niin, että sokeri sulaa. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä.
Poista mansikoista kanta ja leikkaa puoliksi tai neljään osaan. Laita puhtaaseen lasipurkkiin ja kaada jäähtynyt pikkeliliemi päälle. Anna maustua jääkaapissa parin tunnin ajan tai mielellään yön yli.
Paahda Maalahden Limppu -viipaleita voin ja öljyn seoksessa paistinpannulla.
Leikkaa burrata neljään osaan. Asettele limppuviipaleiden päälle. Ripottele burratan päälle hieman sormisuolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä.
Lisää leiville vielä pikkelöidyt mansikat ja koristele tuoreella timjamilla. Nauti!
Resepti: Emmiina Lehtonen
Kiitokaari 5
65380 VAASA
FINLAND
Puh. +358 (0)6 3577 100
arkisin klo 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi