fbpx

Kylmäsavulohileivät uppomunalla

”Rapeaksi paistetusta Maalahden Limppu -saaristolaisleivästä valmistetut leivät kylmäsavulohella ja uppomunalla sopivat hyvin pääsiäisaterian alkuruoaksi! Uppomunat maustetaan japanilaisella togarashi-mausteseoksella ja varsiparsakaalit saavat makua seesamista.” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(6 kpl):

• 1 sitruuna
• 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
• 6 viipaletta Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
• 2 rkl voita
• 100 g varsiparsakaalia
• 1 valkosipulinkynsi
• 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
• ½ tl suolaa
• ½ tl seesaminsiemeniä
• 150 g kylmäsavulohta

Uppomunat:
• 6 kpl tuoreita luomukananmunia
• 2 l vettä
• 1 dl väkiviinaetikkaa
• ½ tl suolaa
• ½ tl togarashi -mausteseosta

Ohje:

Leikkaa sitruunat kuuteen osaan lohkoiksi ja hienonna ruohosipuli.
Paista Maalahden Limppu -viipaleet voissa rapeiksi.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Paista varsiparsakaalit ja valkosipulit seesamiöljyssä paistinpannulla, mausta suolalla ja lisää joukkoon seesaminsiemeniä. Jätä varsiparsakaalit hieman rapsakoiksi.
Käytä mahdollisimman tuoreita munia uppomunien valmistukseen. Kiehauta vesi laakeassa kattilassa ja lisää väkiviinaetikka. Pienennä levyn lämpöä, odota että vesi poreilee vain hieman.

Riko kananmuna kuppiin, tee veteen pyörre vispilällä ja tiputa kananmuna kattilaan. Anna munien kypsyä noin 3–4 minuuttia, kunnes keltuainen tuntuu hieman hyytyneen. Voit valmistaa munat kahdessa osassa.
Nosta kananmunat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Mausta suolalla ja togarashi-mausteseoksella.

Kokoa leivät. Laita pohjalle varsiparsakaalit, viipale kylmäsavulohta sekä uppomuna. Ripottele päälle ruohosipulia ja tarjoile sitruunalohkon kera.

Resepti: Emmiina Lehtonen