”Ihana pikkusuolainen syntyy helposti vaikkapa työpäivän päätteeksi. Valmista myös juhlapöydän suolaiseksi tarjottavaksi. Helpolla herkullista ja näyttävää”. – Hellapoliisi
”Ihana pikkusuolainen syntyy helposti vaikkapa työpäivän päätteeksi. Valmista myös juhlapöydän suolaiseksi tarjottavaksi. Helpolla herkullista ja näyttävää”. – Hellapoliisi
Ainekset (8-10 annosta):
Piparjuurimajoneesi:
Puhko muikut, eli katkaise niska ja vedä sisälmykset ulos pään mukana. Huuhtele ja kuivaa kalat kevyesti. Riko muna lautaselle ja mittaa toiselle lautaselle pankojauhot tai ruisjauhot. Ripottele joukkoon suolaa ja sekoita.
Kääntele kalat ensin munassa ja sitten jauhoseoksessa. Paista kuumalla pannulla voissa molemmin puolin. Valmista majoneesi.
Laita keltuainen kulhoon ja mittaa joukkoon suola, omenaviinietikka, sinappi ja piparjuuritahna. Sekoita. Lisää öljy vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes majoneesi sakenee. Tarkista maku.
Levitä majoneesia Maalahden Limpulle ja laita päälle keko paistettuja muikkuja. Koristele annos tillillä tai herneenversoilla.
Resepti: Hellapoliisi
Kiitokaari 5
65380 VAASA
FINLAND
Puh. +358 (0)6 3577 100
arkisin klo 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi