Määrä: 6 hengelle
Fish
Hienonna Maalahden Limppu, tilli ja valkosipuli tehosekoittimessa hienoksi puruksi.
Sekoita parmesan juusto leipäpurun joukkoon käsin.
Kiehauta vesi ja suola keskenään siten, että ne ovat hyvin sekoittuneet.
Jäähdytä liemi kylmäksi.
Leikkaa kalasta suoria, 10 cm pitkiä, n. peukalon paksuisia paloja.
Upota kalapalat suolaliemeen n. 15 minuutiksi.
Kuivaa kalapalat hyvin.
Laita vehnäjauhot, kananmunat ja leipäseos kukin omiin kulhoihinsa.
Laita kalapalat ensin vehnäjauhoihin ja ravistele ylimääräiset jauhot pois.
Seuraavaksi upota palat sekoitettujen kananmunien joukkoon.
Lopuksi pyörittele palat leipäpurussa.
Paista voissa varovasti kullanruiskeiksi ja laita hetkeksi uuniin.
Chips
Leikkaa perunat isoiksi kuutioiksi, kuorta saa jäädä vähän.
Leikkaa perunakuutioista etusormen paksuisia ja pituisia paloja.
Keitä perunapalat suolaisessa vedessä kypsiksi, kuitenkin niin, ettei peruna hajoa.
Nostele perunapalat vedestä talouspaperin päälle valumaan kuiviksi.
Jäähdytä perunat talouspaperin päällä jääkaapissa.
Kuumenna uppopaistorasva padassa tai kattilassa 170-asteiseksi.
Uppopaista perunapalat kullanruskeiksi ja rapeiksi.
Resepti: Antti Puromies
Kiitokaari 5
65380 VAASA
FINLAND
Puh. +358 (0)6 3577 100
arkisin klo 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi