fbpx

Maalahden Fish and Chips

AINEKSET:

Määrä: 6 hengelle

  • 6 viipaletta Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
  • n. 900 g kuhaa tai muuta kiinteää, lihaista vaaleaa kalaa
  • 2 l vettä
  • 200 g suolaa
  • tilliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 150 g parmesan juustoa hienona raasteena
  • 6 isoa uuniperunaa esim. Rosamunda (miehen nyrkin kokoisia)
  • 2 l uppopaistoöljyä
  • vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa

Fish

Hienonna Maalahden Limppu, tilli ja valkosipuli tehosekoittimessa hienoksi puruksi.
Sekoita parmesan juusto leipäpurun joukkoon käsin.
Kiehauta vesi ja suola keskenään siten, että ne ovat hyvin sekoittuneet.
Jäähdytä liemi kylmäksi.
Leikkaa kalasta suoria, 10 cm pitkiä, n. peukalon paksuisia paloja.
Upota kalapalat suolaliemeen n. 15 minuutiksi.
Kuivaa kalapalat hyvin.
Laita vehnäjauhot, kananmunat ja leipäseos kukin omiin kulhoihinsa.
Laita kalapalat ensin vehnäjauhoihin ja ravistele ylimääräiset jauhot pois.
Seuraavaksi upota palat sekoitettujen kananmunien joukkoon.
Lopuksi pyörittele palat leipäpurussa.
Paista voissa varovasti kullanruiskeiksi ja laita hetkeksi uuniin.

Chips
Leikkaa perunat isoiksi kuutioiksi, kuorta saa jäädä vähän.
Leikkaa perunakuutioista etusormen paksuisia ja pituisia paloja.
Keitä perunapalat suolaisessa vedessä kypsiksi, kuitenkin niin, ettei peruna hajoa.
Nostele perunapalat vedestä talouspaperin päälle valumaan kuiviksi.
Jäähdytä perunat talouspaperin päällä jääkaapissa.
Kuumenna uppopaistorasva padassa tai kattilassa 170-asteiseksi.
Uppopaista perunapalat kullanruskeiksi ja rapeiksi.

Resepti: Antti Puromies