fbpx

Paahdettua maissikanaa sekä paistos Maalahden Limpusta ja savupekonista

AINEKSET:

  • 4 viipaletta Maalahden Limppua
  • 4 maissikanan rintaa
  • 100 g savupekonia
  • 4 vartta paksoy-kaalta (kiinankaali)
  • 200 g porkkanoita
  • 50 g voita
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 l appelsiinimehua
  • 1 kpl makea sipuli
  • 1 oksa tuoretta rakuunaa

Kanat

Puhdista kananrinnoista rasva ja ylimääräiset nahkapalat pois.
Ruskista kananrinnat kullanruskeiksi pannulla nahkapuoli alaspäin.
Kypsennä kananrinnat kypsiksi uunissa 120-asteessa.

Paistos

Leikkaa leipäsiivut kuutioiksi.
Leikkaa pekonisiivut pieniksi.
Pilko kaali tangoiksi.
Paista aluksi pekonia ja leipäkuutiota vähän pannulla.
Lisää kaalitangot lopuksi pannulle ja paista kevyesti.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Voit halutessasi vielä lisätä pannulle tuoretta, hienonnettua persiljaa.

Porkkanapyre
Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli.
Kuullota porkkanoita ja sipuleita kattilassa voin kanssa.
Lisää appelsiinimehu ja tarvittaessa vettä niin paljon, että porkkanat peittyvät.
Lisää rakuuna.
Keitä porkkanat kypsiksi.
Poista rakuunan varsi.
Valuta porkkanat huolellisesti.
Aseta kypsät porkkanat kuumana tehosekoittimeen.
Lisää ranskankerma ja soseuta tasaiseksi pyreeksi.
Mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti: Antti Puromies