fbpx

Vadelmatiramisu

AINEKSET:

Määrä: 6 annosta

  • 12 viipaletta Maalahden Limppu saaristolaisleipää
  • 2 dl espresso kahvia
  • 4 cl amarettoa
  • 300 g tuorejuustoa (mascarpone)
  • 200 g maitorahkaa
  • 5 dl valmista, vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
  • 6 kpl liivatetta
  • 3 dl kermaa
  • 1 l tuoreita vadelmia

Ohje:

Muotoile Maalahden Limppu-viipaleista kipon muotoisia kiekkoja.

Sekoita kahvi ja amaretto keskenään.
Kostuta leipäkiekot kahviamarettoseoksessa.

TUOREJUUSTOMOUSSE

Sekoita rahka ja tuorejuusto keskenään.
Lisää kylmässä vedessä huolellisesti liotettu liivate tilkkaan kuumaa kermaa.
Sekoita kerman joukkoon rahkajuustoseosta vähän kerrallaan, jotta seos sekoittuu tasaisesti.
Sekoita vaniljakastike juusto-rahkaseokseen ja lisää loput kermat.
Kuohkeamman seoksen saat, jos vaahdotat vaniljakastikkeen ensin.

Asettele kostutettu leipäviipale kipon pohjalle.
Asettele vadelmia leivän päälle.
Nostele moussea vadelmien päälle ja tee samanlainen kerros uudestaan kippoon.
Nosta kipot kylmään n. tunniksi
Koristele annos suklaarouheella ja vadelmilla.

Resepti: Antti Puromies