fbpx

Jouluinen luumukakku

”Jouluinen luumukakku on kätevä valmistaa päivää tai jopa kahta ennen tarjoilua jääkaappiin odottamaan. Maalahden Limppu antaa pohjalle hienostuneen maun.” – Hellapoliisi

Määrä: 8 annosta

AINEKSET:

  • 150 g Maalahden Limppu -leipäviipaleita
  • 50 g sulatettua voita
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus kardemummaa

Täyte:

  • 5 liivatelehteä + vettä liotukseen
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa tai maitorahkaa
  • ½ dl fariinisokeria tai sokeria
  • 300 g luumumarmeladia
  • ripaus kanelia
  • ½ dl kiehuvaa vettä

Pinnalle:

  • 1 dl vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus kanelia

Koristeluun:

  • 1-2 viipaletta Maalahden Limppua

Jauha Maalahden Limppu -leipäviipaleet hienoksi tehosekoittimessa tai leikkurinterällä.

Kuumenna voi pannulla ja lisää leipämurut, fariinisokeri, vaniljasokeri ja kardemumma. Kääntele hetki kovalla lämmöllä, kunnes leipämurut muuttuvat hieman rapeiksi.

Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.

Valmista täyte.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto tai maitorahka, fariinisokeri, luumumarmeladi ja kaneli. Tarkista maku.

Kiehauta vesi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita neste tasaiseksi. Kaada liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan leipämurujen päälle ja levitä tasaiseksi. Nosta kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli hyytymään.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja kanelilla. Pursota kerma kakun pinnalle.

Ota leipäviipaleista muotilla kuvioita ja koristele kakku leipäkuvioilla.

Tarjoa!


Resepti: Hellapoliisi