fbpx

Välipalapatukat Maalahden Limpusta

”Maalahden Limpusta valmistuvat ihanat välipalapatukat ilman uunissa kypsennystä. Patukoissa maistuu limpun lisäksi taateli, aprikoosi, sekä raakasuklaa. Herkullinen eväs pakattavaksi mukaan piknikille tai välipalaksi ulkoillessa!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

7 kpl

• 5 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
• 200 g kuivattuja pehmeitä taateleita
• 200 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
• 40 g raakasuklaata
• (1 rkl kaakaonibsejä koristeluun)

Aja Maalahden Limppu -viipaleet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa muruksi.
Varmista, ettei taateleissa ole kiviä. Hienonna taatelit ja aprikoosit pieneksi veitsellä.

Sekoita Maalahden Limppu -muru, taatelit ja aprikoosit tasaiseksi massaksi käsin vaivaamalla. Voit käyttää halutessasi kertakäyttökäsineitä massan vaivaamiseen.
Levitä massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 23×15 cm) ja taputtele tasaiseksi levyksi. Anna jähmettyä jääkaapissa 1–2 tunnin ajan.

Kumoa levy leikkuulaudalle ja leikkaa tasakokoisiksi patukoiksi.
Sulata raakasuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja tee sulatetulla suklaalla raitoja patukoiden pintaan. Koristele vielä lopuksi halutessasi kaakaonibseillä.

Välipalapatukat säilyvät hyvänä jääkaapissa noin viikon ajan ja ne voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Resepti: Emmiina Lehtonen