fbpx

Maalahden Limppu graavilohileipä

Resepti: Antti Puromies

AINEKSET:

    • Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
    • graavilohta
    • tuoretta kurkkua
    • tsatsikia
    • tuoretta salaattia
    • tilliä
  • Tsatsikin ainekset (noin 8-10 annosta):
    • 250 g turkkilaista jogurttia
    • 1 dl raastettua kurkkua
    • 1 valkosipulinkynsi
    • ripaus suolaa

Laita leipäviipaleen päälle kerros tsatsikia.
Voit joko käyttää valmista tsatsikia tai valmistaa sen itse.
Aseta seuraavaksi leivän päälle salaatinlehti, graavilohi ja kurkkua.
Koristele lopuksi tillillä.

Tsatsikin valmistusohje:

Mittaa turkkilainen jogurtti kulhoon ja raasta kurkku.
Purista kurkusta ylimääräinen neste ja lisää raaste jogurtin joukkoon.
Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta ripauksella suolaa.
Tarkista maku.