fbpx

Vaniljatrifle

”Kesäjälkiruoissa maistuu vanilja ja tuoreet marjat. Hieman makea Maalahden Limppu sopii erinomaisesti myös jälkiruokiin. Oletko kokeillut?
Valmista annoskulhoihin ja käytä marjoja oman makusi ja sesongin mukaan.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(4-5 annosta)

• 150 g Maalahden Limppu saaristolaisleipää
• 1 dl tomusokeria
• 1 tl vaniljasokeria
• Vaniljakiisseli:
• ½ l maitoa
• 1 dl sokeria
• 1 munankeltuainen
• 2 rkl perunajauhoja
• 1 rkl vaniljasokeria
• (2 dl vaniljajäätelöä)
• 200 g vadelmia
• sitruunamelissaa
• (muutama marenki)

Leikkaa Maalahden Limppu -saaristolaisleipä pieniksi kuutioiksi tai jauha tehosekoittimessa hienoksi tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa. Mikäli leikkaat palat veitsellä, sekoita niiden joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna pannu ja paahda kuumalla pannulla käännellen, kunnes ovat rapeita. Jätä sivuun odottamaan.

Valmista vaniljakiisseli. Laita maito, sokeri, munankeltuainen, perunajauhot ja vaniljasokeri kattilaan tai kasariin ja kuumenna. Anna kiehahtaa, kunnes sakenee, mutta älä keitä. Tarkista maku. Sekoita halutessasi joukkoon vaniljajäätelöä. Kokoa kiisselistä, vadelmista ja paahdetusta leipämurusta kerrosjälkiruoka ja koristele sitruunamelissalla. Murusta halutessasi joukkoon hieman marenkia. Tarjoa heti!

Resepti: Hellapoliisi