(Vaasan 400-juhlavuoden ja Ruotsin Kuningas Kaarle XVI Kustaan ja Kuningatar Silvian kunniaksi järjestetyn juhlaillallisen väliruoka Vaasan kaupungintalossa 13.9.2006)
(Vaasan 400-juhlavuoden ja Ruotsin Kuningas Kaarle XVI Kustaan ja Kuningatar Silvian kunniaksi järjestetyn juhlaillallisen väliruoka Vaasan kaupungintalossa 13.9.2006)
Kuminapaahdettua Maalahden Limppu -saaristolaisleipää (n. 10 viipaletta)
Kirkasta voi, lisää siihen sokeria ja kuminaa, hauduta maut irti, siivilöi. Leikkaa kohmeisesta Maalahden Limppu -saaristolaisleivästä ohuita siivuja, paista nopeasti kuminavoissa, muotoile kaarelle ja kuivaa.
Tomaattihilloke (4 hlö)
Kiehauta kattilassa vettä. Tee tomaatteihin ristiviilto, kasta tomaatit kiehuvaan veteen ja ota heti pois, kun kuoria alkaa irrota. Jäähdytä nopeasti jäävedessä. Kuori tomaatit, lohko ne ja poista siemenet. Kuutioi tomaattiliha pieniksi kuutioiksi. Puhdista chilit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Paahda sokeri kattilassa kullankeltaiseksi, lisää valkoviini ja hauduta hetki. Lisää tomaattikuutiot, chili ja mausteet, sekoita hetki. Jäähdytä hyvin.
Kun kokoat annoksen, laita kuivattu Maalahden Limppu lautaselle, pistä kaaren sisälle pari viipaletta Viinitarhurin juustoa ja niiden päälle ruokalusikallinen tomaattihilloketta. Voit koristella annoksen esim. tuoreella oreganolla.
Kiitokaari 5
65380 VAASA
FINLAND
Puh. +358 (0)6 3577 100
arkisin klo 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi