”Joulupöydän kaunis alkupalavati on tässä. Se syntyy vähällä vaivalla, mutta on näyttävän näköinen ja jokainen voi valita niitä aineksia jotka itselle maistuvat. Voit laittaa tarjolle myös muita mieluisia aineksia raitoina.” – Hellapoliisi
”Joulupöydän kaunis alkupalavati on tässä. Se syntyy vähällä vaivalla, mutta on näyttävän näköinen ja jokainen voi valita niitä aineksia jotka itselle maistuvat. Voit laittaa tarjolle myös muita mieluisia aineksia raitoina.” – Hellapoliisi
(2-4 annosta):
• 4 viipaletta Maalahden Limppua
• 150 g kirjolohenmätiä
• 2 pientä punasipulia
• ½-1 ruukku tilliä
• 1 pieni purkki coctailkurkkuja
• 150 g kylmäsavulohta
• 2 dl ituja
• 200 g lämminsavulohta
• 100-150 g juustoa oman maun mukaan
Kastike:
• 200 g smetanaa
• 1-2 tl piparjuuritahnaa tai wasabia
• (ripaus suolaa)
Leikkaa Maalahden Limppu pieniksi kuutioiksi.
Laita ne raidaksi tarjoiluvadille. Laita viereen kirjolohenmäti. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna tilli. Laita ne raidoiksi ja nosta cocktailkurkut tarjolle. Hienonna sitten kylmäsavulohi ja asettele itujen kanssa vieretysten. Revi vielä lämminsavulohi paloiksi ja hienonna juusto. Tarjoa seuraksi herkullista kastiketta.
Sekoita smetanan joukkoon piparjuuritahnaa tai wasabia. Laita joukkoon hieman suolaa. Tarkista maku.
Tarjoa!
Resepti: Hellapoliisi
Kiitokaari 5
65380 VAASA
FINLAND
Puh. +358 (0)6 3577 100
arkisin klo 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi