fbpx

Chimichurri-katkarapuleivät

”Trendikäs ja maistuva illanistujaisherkku valmistuu nopeasti pienelle tai isolle joukolle. Mehevä ruisjuureen leivottu Maalahden Limppu saaristolaisleipä maistuu yrteistä valmistetun chimichurrin ja katkarapujen kanssa. Katkarapujen tilalla voit käyttää myös broilerinfileetä tai naudanpaistia.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(10 annosta):

• 10 viipaletta Maalahden Limppu -saaristolaisleipää

Lisäksi:
• 20-30 isoa katkarapua

Koristeluun:
• oreganoa

Chimichurri:
• 2 valkosipulinkynttä
• 1 punainen chili
• 2 kevätsipulinvartta
• 1 dl oliiviöljyä
• ½ dl valko- tai omenaviinietikkaa
• ripaus suolaa
• 2 tl sokeria
• 1 ruukku korianteria
• ½ ruukkua lehtipersiljaa
• 1 rkl oreganoa

Ohje:

Ota Maalahden Limppu -leipäviipaleet esille ja sulata katkaravut.

Valmista chimichurri.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Puolita chili ja poista siemenet. Hienonna chili.
Hienonna kevätsipulinvarret.

Laita leikkurinterällä varustettuun kulhoon oliiviöljy, viinietikka, suola ja sokeri, sekä korianteri, lehtipersilja ja oregano. Hienonna.
Lisää joukkoon valkosipuli, chili ja kevätsipuli. Kääntele lusikalla sekaisin. Tarkista maku.

Levitä chimichurri leipäviipaleille ja nosta päälle katkaravut. Koristele oreganolla.
Tarjoa!

Resepti: Hellapoliisi